بار دیگر در آغازین روزهای سال 1393 رهبر معظم انقلاب، در پیام نوروزی خود امید و نشاط را بر دلهای مشتاق به اسلام و انقلاب اسلامی تاباندند و برگ زرین دیگری بر صفحات تاریخ افزودند، ایشان همچون سالهای گذشته و با توجه به شرایط کشور و جهان اسلام، نکات ارزشمندی را در جهت پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی مطرح نمودند. نکات راهبردی آن مراد دلها که براساس اندیشههای اسلامی رقم میخورد، سندی گویا در آیندهنگری و دوراندیشی سکاندار کشتی انقلاب در حوزههای گوناگون اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و دینی است و میتواند افق چشمانداز پیشرفت نظام اسلامی را در آیندهای نزدیک ترسیم نماید. بیتردید پیگیری و عمل به رهنمودهای آن خلف صالح و جانشین شایسته بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) چراغ هدایتی خواهد بود، تا مسئولان و آحاد ملت ایران اسلامی همواره در جاده انقلاب اسلامی به سلامت پیش روند و با جدیت و شتاب مناسبتری به مقصد نزدیک شوند و از خارج شدن از آن اجتناب نمایند.
رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: هم مسئولان و هم مردم با توکل بر خدا در عرصه فرهنگ، مجاهدانه وارد میدان شوند، باید اذعان نمود که نگاه به فرهنگ به عنوان اصل و مبنایی برای همه مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است و قطعاً این نگاه راهبردی، اقتصاد خوب، اجتماع خوب و رفتارهای متناسب با جامعه ایدهآل اسلامی را به ارمغان خواهد آورد و سبب پیاده شدن فرهنگ اسلامی و انقلابی در جامعه خواهد شد؛ پیاده شدن فرهنگ اسلامی و انقلابی یعنی حرکت دادن آحاد مردم جامعه به سمت اهداف اسلامی و ارزشهای دینی، به سوی همدلی، همفکری، پرهیز از خشونت، پرهیز از اختلافات، تکیه کردن به مشترکات و تأسی نمودن به سیره پیامبر رحمت.
مسئولان فرهنگی نیک میدانند که تحولات فرهنگی با یک جلسه و با یک تصمیم مقطعی امکانپذیر نمیباشد، بلکه نیاز به برنامهریزی درازمدت و نیاز به همفکری و همدلی همه مسئولان فرهنگی کشور و آحاد مردم دارد، قطعاً از عزم ملی که مقام معظم رهبری بر آن تکیه کردند، میتوان به ضرورت و اهمیت این امر پی برد.
باید افزود با وجود اقدامات فرهنگی بسیار، هنوز جمعبندی مدون و روشنی از مبانی، اهداف و نتایج این اقدامات در دست نمیباشد. دستاوردهای اقدامات و برنامهریزیهای فرهنگی در چند سال اخیر چه بوده!؟ کانون اصلی برنامهریزی فرهنگی کجاست!؟ جایگاه دولت در برنامهریزی فرهنگی و دامنه اثرگذاری آن کجاست!؟ برای گسترش فرهنگ اسلامی و دینی، پاسخ شفاف به سؤالات مطرح شده، بسیار ضرورت دارد. بدیهی است با مهندسی فرهنگی میتوان شاهد اعتلای معرفت دینی و مصونیت فرهنگی جامعه بود. امام راحل(ره) نیز بارها بر نقش فرهنگ در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی تکیه کرده و به عنوان اساس ملت، هویت ملت، مبدأ خوشبختی و بدبختیهای ملت یاد نموده و معتقد بودند، اگر فرهنگ درست شود مملکت اصلاح میگردد. ایشان ریشه تمام مشکلات در جامعه را از ضعفهای فرهنگی میدانستند و معتقد بودند حتی مسائل اقتصادی با اصلاح فرهنگ برطرف میشود. شهید مطهری هم معتقد بود که استعمار سیاسی و اقتصادی آنگاه توفیق حاصل میکند، که استعمار فرهنگی صورت گرفته باشد. امروز فرهنگ نقش راهبردی داشته و وسیله تداوم انقلاب است. الفت بین قلوب و بین مذاهب مختلف به برکت فرهنگ اسلامی شکل میگیرد. پرهیز از اسراف و کم شدن تشریفات و تجملات، شکلگیری اقتصاد مقاومتی، رعایت قانون، رعایت حقوق یکدیگر، پرهیز از خشونت، افراطیگری و ... همه در پرتو اصلاح فرهنگ شکل میگیرد. تغییر در سبک زندگی و استفاده از الگوهای دینی در ابعاد گوناگون در پرتو فرهنگ دینی شکل میگیرد.
بپذیریم عملیاتی نمودن این امر مهم تنها در صورتی میسر خواهد شد که همه آحاد ملت و همه مسئولان مجاهدانه با همفکری و همدلی دست در دست هم نهند، تا بتوانند پیگیر مطالبات مقام معظم رهبری باشند.
امیدواریم در سال 1393 که سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی میباشد، بتوانیم با همدلی و همفکری شاهد پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی باشیم.